Home » Omgeving

Nationaal Park De Biesbosch is een fantastisch mooi natuurgebied, ook wel de Hollandse jungle genoemd door de vele kreken en killen met overhangende wilgen of rietstengels. In het deel waar Biesbosch Zalmhuis is gelegen, is er nog een flink verschil van eb en vloed door de open verbinding met de zee. Het water is echter helemaal zoet, wat uniek is in de wereld. In het vroege voorjaar bloeit er dan ook een speciaal soort dotterbloem, de spindotter, die alleen in de Biesbosch leeft.

 Allerlei dieren leven in de Biesbosch, zoals: bever, ree, kiekendief, ijsvogel, zilverreiger, roerdomp, zeearend, visarend etc. De boeren -en huiszwaluw nestelt om het huis en in de schuur. We zetten speciaal de schuurdeur open in het voorjaar.. 

Overal om het huis zijn er heerlijke zitjes en er is zelfs een privewandelpad . Als het water warm genoeg is , kun je zo het water in om te zwemmen. Een kano huren bij het bezoekerscentrum is ook een aanrader. Maar u moet zeker mee met  huismeester/buurman/Biesboschgids Wim van Wijk met zijn fluisterboot, kijk op www.pakjebiezen.nl .  

De prachtige historische stad Dordrecht met zijn grachtenpanden en havens, is een half uur fietsen en een kwartier met de auto van Biesbosch Zalmhuis verwijderd. Ook de molens van Kinderdijk, slot Loevenstein in het vestingstadje Woudrichem en de moderne stad Rotterdam met zijn bijzondere architektuur zijn de moeite waard om te bezichtigen.

Maak een Gratis Website met JouwWeb